2014-12-23

Christmas Dishes

Cześć wszystkim!
Mam nadzieję, że Wasze Święta mijają bardzo przyjemnie. Ile zjedliście? Ja dużo ;) W tym roku w Polsce przypominam sobie moje zeszłoroczne Święta w Portugalii. Myśląc o jedzeniu, myślę o daniach zupełnie innych niż znamy w Polsce!
Jedliśmy suszonego portugalskiego dorsza- bacalhau, gotowaną ośmiornicę (jej obawiałam się najbardziej a była pyszna! Polecam :)) podawane z ryżem i gotowanymi warzywami. Do tego oczywiście wino. Ja przygotowałam dwa rodzaje pierogów- z grzybami i ruskie. Jedliśmy też słodki chleb z cukrem (rabanadas) oraz słodki makaron ze śmietaną (aletria) i piliśmy piwo z czerwonym Martini.

Bacalhau

Octopus- Ośmiornica

Hello everyone!
I hope that your Christmas are very pleasant. Did you eat a lot? I did ;) This year in Poland I'm thinking about my last Christmas in Portugal. When I'm thinking about food, I've got in my mind things totally diferent from those we know in Poland!
We ate bacalhau- traditional dried cod, cooked octopus (I was the most afraid about that, but it was delicious! I recommend :)) served with rice and vegetables. With that wine, of course. I prepared two types of dumplings (traditional polish pierogi)- ruskie (with cheese and potatoes) and with mushrooms. We also tried sweet bread with sugar (rabanadas) and sweet pasta with cream (aletria) and we drank beer with red Martini.

Aletria

Rabanadas


Jeżeli spodobał Ci się mój blog polub też stronę na facebooku.
If you like my blog, like my page on facebook.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz